Online nodarbības pandēmijas laikā

1612771352734

Statistikas dati ir skarbi. 63% Latvijas jauniešu uzskata, ka Covid-19 pandēmijas laikā pasliktinājusies viņu mentālā veselība, liecina Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra pērn gada nogalē īstenotais pētījums. 70,4% jauniešu pētījumā atzinuši, ka pēdējo divu nedēļu laikā ir piedzīvojuši nomāktību un depresiju, bet 79,2% sastopas ar grūtībām mācīties.

Kā MOT var palīdzēt šajā situācijā? MOT programma uzlabo jauniešu mentālo veselību, jo strādā preventīvi – mēs palīdzam jauniešiem ieraudzīt pozitīvo un tiekties pēc saviem sapņiem, runājam un ieklausamies.

Kā jaunieši paši sevi motivē brīžos, kad ir ļoti grūti? Tā ir ģimene, iedvesmojoša mūzika, koncentrēšanās uz labo, skatīšanās uz lietām, kas patīk, trakulīga izdejošanās vienatnē, sports, skriešana, pastaigas. Kādam tā ir arī pienākuma apziņa. Tieši hobiji un vaļasprieki šajā situācijā ir lielākais pozitīvās enerģijas avots.

Paldies mūsu lieliskajam MOT trenerim Kaspars Brūvelis, kas satika savas klases online. Tieši brīvprātīgie MOT treneri ir programmas kodols un spēks.