Čau! Tavs sveiciens ir svarīgāks, nekā ~Tu domā!

Diemžēl statistikas dati ir skarbi: katrs trešais Latvijas jaunietis ir saskāries ar bulingu un ņirgāšanos savā klasē. Lai aktualizētu iekļaušanas tēmu un uzsvērtu tieši pirmo iekļaušanas soli – sasveicināšanos- septembrī  MOT Latvija atgādina sveiciena būtisko nozīmi ar kampaņu “Drosme sasveicināties”, mudinot jauniešus un sabiedrību kopumā sākt sveicināt viens otru, neatkarīgi no  valodas, rases, ārējā izskata vai citām atšķirībām. Būtisku ietekmi uz jauniešu mentālo veselību atstājusi gan Covid-19 pandēmija, gan Krievijas uzsāktais karš Ukrainā. Liela daļa jauniešu kļuvuši noslēgtāki, neinteresējas par klases biedriem un iepriekš ilgstoši lietoto masku dēļ ir pieraduši nesveicināties.

Reizēm ir vajadzīga liela drosme, lai ieskatītos acīs un pasveicinātu kādu, kuru pazīstam, nemaz nerunājot par tiem, ko nepazīstam – skolasbiedru, kaimiņu, pārdevēju vai sētnieku pagalmā. Saruna un viens pateikts vārds otram cilvēkam var būt dienas labākais notikums. Tieši ar sveicienu sākas sarunas, draudzība, mīlestība un beidzas vientulība, naids, bēdas. Tāpēc ikviens septembrī tiek aicināts pasveicināt apkārt esošos un tādējādi veicināt iekļaujošu vidi.

Septembrī sveicināšanas nozīme tiks uzsvērta MOT skolās, medijos un sociālajos tīklos, kā arī Caffeine kafejnīcās no 18. līdz 24. septembrim tiks piedāvāta īpašā “Čau!” kafija!

Vairāk lasi šeit!

MOT Bruklene