Noslēdzies MOT un AIF projekts

374168397_894464312026607_1875633602715640845_n

Sirsnīgu paldies sakām Aktīvo iedzīvotāju fondam par kopīga projekta “Biedrības “MOT” Latvija kapacitātes stiprināšana” realizāciju un kopējo finansējumu 19 998 EUR apmērā! Projekta ietvaros veiktās aktivitātes veicinājušas MOT attīstību, kapacitātes stiprināšanu un MOT programmas īstenošanu ilgtermiņā. Projekta ietvaros realizētās vairākas nozīmīgas aktivitātes.

Veicināta MOT zīmola atpazīstamības, veidojot video sērijas ar MOT vēstnešiem Aiju Auškāpu, Armandu Simsonu un Emīlu Balceri. Video interesantā, jauniešiem saprotamā veidā sniedz vēstījumu par MOT vērtībām un vēstnešu pašu pusaudžu gadu pieredzi. “Drosme pateikt nē, manuprāt, ir viena no visgrūtākajām lietām mūsu dzīvēs. Bieži vien mēs gribam kādam izpatikt, ieplūst kopējā masā, gribam izdarīt lietas, kuras brīžiem ir pretrunā ar mūsu uzskatiem. Būt par sevi pārliecinātam ir visgrūtākais un tas ir jāmācās visu dzīvi,” par drosmi pateikt nē saka MOT vēstnesis Emīls Balceris. “MOT programma ir fantastisks atbalsts katram un ikvienam skolēnam, kas ikdienā saskaras ar problēmām. Tu zini pie kā aiziet, tu zini kam jautāt,” video saka Armands Simsons. Sagatavots arī video ar jauniešu iesaisti par MOT nodarbību norisi, kas ļauj vienkāršotā un uzskatāmā veidā izskaidrot nodarbību saturu.

Video saturs ir ļoti būtisks formāts, kā uzrunāt gan jau jauniešus, gan viņu vecākus un skolu direktorus. Sociālo tīklu komunikācijas galvenais mērķis ir stiprināt MOT atpazīstamību, tādējādi stiprinot organizācijas reputāciju un vecinot jaunu skolu piesaisti. Pateicoties AIF atbalstam, esam varējuši veidot interaktīvu, kvalitatīvu un mūsdienīgu saturu.


Tāpat ļoti nozīmīgs pasākums ir ikgadējā MOT entuziastu pasākuma rīkošana, lai motivētu brīvprātīgos trenerus uzsākt enerģijas pilnu jauno mācību gadu. Kopā piedalījās 100 dalībnieki Pasākuma laikā MOT vadība prezentēja rezultātus un jaunā mācību gada mērķus, iepazīstināja ar jaunajiem projektiem un sadarbības partneriem, īpaši uzsverot AIF būtisko lomu MOT attīstībā gan prezentācijās, gan reklāmas materiālos pasākuma norises vietā Botāniskajā dārzā, Rīgā. Pasākumu raksturoja enerģija, iedvesma, smiekli, dejas un neskaitāmi izteikti sveicieni. Pasākumu vadīja Armands Simsons; MOT vēstneši Kārlis Bardelis Kristīne Garklāva, Linda Ābele, Māra Sleja un Intars Busulis paneļdiskusijā dalījās ar saviem drosmes stāstiem un savu personīgo motivāciju un ticību MOT vērtībām. Tas patiesi bija iedvesmas lādiņš!


Gan Entuziastu saiets, gan video veidošana nodrošina MOT kapacitātes izaugsmi un MOT programmas klātbūtni Latvijas skolu jauniešiem ilgtermiņā, tādējādi iesaistot arvien vairāk iedzīvotāju siltākas sabiedrības veidošanā un nostiprinot universālu cilvēcisku vērtību -drosmi dzīvot, rūpēties un pateikt nē – klātbūtni sabiedrībā. Paldies AIF par iespēju veidot Latvijas sabiedrību iekļaujošāku un drosmīgāku!